Max aast op revanche tijdens GP van Japan

4 oktober 2022 22:36 | kijktips | Door Judith Regeling

© Red Bull Content Pool
Max Verstappen won de Grand Prix van Japan nog nooit. In de meest recente race in Suzuka haalde hij de finish niet door een botsing met Charles Leclerc in de eerste ronde. Nu hoopt hij voor het eerste de zege te pakken.

De afgelopen twee jaar werd de Grand Prix van Japan geschrapt vanwege de coronapandemie, maar nu kunnen de coureurs eindelijk weer los op de Suzuka International Racing Course. Het circuit is ruim 5 kilometer lang en kent zeventien bochten.

Grand Prix van Japan

Max Verstappen is superieur in de Formule 1, maar deze race won hij nog nooit. Van de laatste zes edities won Lewis Hamilton er vier. Valtteri Bottas en Nico Rosberg grepen de andere twee titels. Verstappen kwam in 2019 niet eens over de finish: Charles Leclerc botste tegen hem aan in de eerste ronde, waarna hij na veertien rondes uitviel.

Max Verstappen

Verstappen had na die race veel kritiek op Leclerc, die ook kon rekenen op een tijdstraf. Een zege in deze 46e editie van de Grand Prix van Japan zou een mooie revanche zijn.