NOS Journaal: Inauguratie Joe Biden

Joe Biden is de 46 president van de VS

NPO 1 - woensdag 20 januari om 16:50

© Stefan Heijdendael/NOS
De NOS doet vandaag live vanuit Washington DC verslag van de inauguratie van Joe Biden als 46e president van de Verenigde Staten. Het wordt een spannende dag, gezien de rellen die twee weken geleden in de stad plaatsvonden.
Er waren rellen, er klonken twijfels over telling, het Capitool werd bestormd. Maar uiteindelijk is Joe Biden gewoon de 46e president van de Verenigde Staten. De 78-jarige Democraat wordt geïnaugureerd tijdens een ceremonie waarbij soberheid troef is. Vanwege de pandemie bijvoorbeeld geen parade en nauwelijks publiek. Wel krijgt Biden een militaire escorte naar het Witte Huis.

Kamala Harris

Eerst legt hij met vice-president Kamala Harris de eed af en geeft hij een toespraak. Of aftredend president Trump erbij zal zijn, is na alle commotie van de afgelopen weken lang onzeker. George W. Bush, een andere Republikein, is er in elk geval. “Ondanks onze politieke meningsverschillen weet ik dat Joe Biden een goed man is”, zei de oud-president. “Hij krijgt nu de kans het land te verenigen.”
 

Meer over