Versoepeling van de maatregelen?

NOS Journaal: Corona persconferentie

Het kabinet komt vanavond met de eerste plannen voor versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland. Mogelijk betekent dat goed nieuws voor de kappers en horecaondernemers. De persconferentie is te volgen via NPO 1.

Het kabinet geeft vanavond opnieuw een persconferentie over de coronamaatregelen. Volgens verschillende bronnen heeft het Outbreak Management Team, de groep deskundigen die het kabinet adviseert in deze crisis, aangegeven dat contactberoepen zoals kappers hun zaken weer kunnen openen. Naar verluidt volgende week al.

Terrassen weer open

Ook is er mogelijk goed nieuws voor de horeca. Horecaondernemers zouden vanaf 1 juni op het terras weer gasten mogen ontvangen. Uiteraard onder de juiste maatregelen, zoals de mogelijkheid om anderhalve meter afstand te kunnen bewaren van andere gasten. Daarnaast klinken er ook geluiden dat de middelbare scholen vanaf 1 juni weer open gaan. De basisscholen bereiden zich op dit moment voor om volgende week weer, zij het gedeeltelijk, open te gaan.

Spoorboekje

Het voornaamste doel van deze persconferentie zal zijn om meer duidelijkheid te geven over de toekomst. De laatste weken groeide de kritiek op de vaagheid van de duur van de maatregelen. Om die reden zal er een zogenaamd 'spoorboekje' worden gepresenteerd waarin te verwachten versoepelingen staan. Mits het coronavirus onder controle blijft en het aantal patiënten niet opnieuw toeneemt.

De persconferentie te is op televisie te volgen via NPO 1 en online via de website van de NOS.

 

Meer over:

Reageren