NOS Journaal

Live op NPO1: De begrafenis van koningin Elizabeth II

NPO 1 - maandag 19 september om 11:00

© Kirsty O'Connor / POOL / AFP
In heel Groot-Brittanië hangen de vlaggen op deze verdrietige dag halfstok. De Britse koningin Elizabeth, die maar liefst 70 jaar op de troon zat, wordt namelijk begraven. NPO1 zal van 11:00 uur tot 17:00 uur live zijn.

Koningin Elizabeth blies op 8 september, op 96-jarige leeftijd, haar laatste adem uit. Na een periode in Schotland en Londen, waar het publiek afscheid kon nemen, is het vandaag tijd voor de begrafenis waarbij ook het Nederlandse koninklijk huis royaal vertegenwoordigd is. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix zullen allen aanwezig zijn bij de plechtigheid.  

Koningin Elizabeth II

De begrafenis start om 12:00 uur Nederlandse tijd, maar op NPO 1 begint de uitzending al om 11:00 uur met Jeroen Overbeek als presentator en zal doorlopen tot 17:00 uur. En dat is niet voor niets. Het belooft namelijk een behoorlijk drukke dag te worden met een dienst in Westminster Abbey, een service at Westminster Abbey, een stoet en militaire optocht door Londen en een familiebijeenkomst in een kapel in Windsor Castle.

Meer over