Ireen Wüst in actie op de 1500 meter

2 februari 2022 10:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© ANP / Koen van Weel
Maandag, 9:30 uur. Ireen Wüst wil haar olympische carrière heel graag afsluiten met een gouden medaille op de 1500 meter. Ze reed deze afstand vier keer eerder tijdens de Olympische Spelen en pakte elke keer eremetaal.

“Ik denk dat ik sneller ben dan vier jaar geleden en ga voor een heel mooie kroon op mijn carrière” zei Ireen Wüst nadat zij zich had geplaatst voor haar vijfde Olympische Spelen.

Ireen Wüst

Die beoogde kroon is een gouden medaille op de 1500 meter van vandaag. De vorige vier keer dat schaatsfenomeen Wüst een olympische 1500 meter reed, pakte ze eremetaal. In Pyeongchang (2018) en Vancouver (2010) won ze op deze loodzware afstand zelfs een gouden medaille.

Antoinette de Jong

Maar Nederland heeft meer ijzers in het vuur. Wat heet: Antoinette de Jong won tijdens het olympisch kwalificatietornooi in december met overmacht deze afstand en dus is zij ook een van de favorieten in Peking. De derde Nederlandse deelnemer is een verrassende: Marijke Groenewoud stuntte tijdens het OKT.

Miho Takagi

Ireen, Antoinette en Marijke krijgen behoorlijke concurrentie van wereldrecordhouder Miho Takagi uit Japan en Brittany Bowe uit de Verenigde Staten. Zij staan respectievelijk 1 en 2 bij de wedkantoren. 

Lees hier alles over de Olympische Winterspelen 2022

Meer over