NOS OS Peking live

Wordt het nog wat met de mannen en vrouwen ploegenachtervolging?

NPO 1 - dinsdag 15 februari om 05:30

© ANP / Vincent Jannink
Dinsdag, 07:30 uur. De mannen en de vrouwen schaatsen de ploegenachtervolging maar het is maar de vraag of dat -ondanks de sterke rijders- medailles zal opleveren. 

Nederland is schaatsland nummer één, maar dat is geen garantie voor succes op de ploegenachtervolging. Het onderdeel staat voor de vijfde keer op het olympisch programma, en de Nederlandse mannen en vrouwen wonnen slechts een keer.

De vrouwen

Ook in Peking lijkt succes allesbehalve zeker. In de voorronde bakte de vrouwenploeg, bestaande uit Irene Schouten, Antoinette de Jong en Ireen Wüst er weinig van. Van tevoren waren de verhouding al verstoord en dat was terug te zien in de race. Het Nederlandse team was helemaal geen team. In het interview na afloop stonden de vrouwen er als geslagen honden bij. Het is de vraag of ze de sleutel tot succes in de tussenliggende dagen wel hebben gevonden. 

Lees hier alles over de Olympische Winterspelen 2022

De mannen

Bij de mannen zijn Patrick Roest, Sven Kramer en Marcel Bosker zijn wel een team, maar ook hun race was allesbehalve overtuigend. Waar de andere teams elkaar in de bochten duwden en steeds dezelfde schaatser voorop lieten rijden, deed Nederland dat niet. De mannen plaatsten zich teleurstellend als vierde voor de finale en moet nu tegen Canada aantreden. 

7.30 uur: Ploegenachtervolging (vrouwen, halve finales) 
7.52 uur: Ploegenachtervolging (mannen, halve finales) 
9.28 uur: Ploegenachtervolging (vrouwen, finale) met mogelijk Nederland
9.47 uur: Ploegenachtervolging (mannen, finale) met mogelijk Nederland

Meer over