Titanenstrijd met Sven Kramer op 5000 meter in Peking

2 februari 2022 10:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© ANP / Vincent Jannink
Zondag, 9:00. Zet de wekker zondag maar, want dan staan schaatsers Patrick Roest en Jorrit Bergsma aan de start voor de olympische 5000 meter. Ze gaan de strijd aan met de Zweedse favoriet Nils van der Poel en de Canadees Ted-Jan Bloemen. En kan titelverdediger Sven Kramer nog voor een stunt zorgen?

Sven Kramer sluit zijn imposante schaatscarrière af in Peking. Hij hoopt dit te doen met een olympische medaille op zijn favoriete afstand, de 5000 meter, waarop hij ook titelverdediger is.

Sven Kramer

Gezien de aanloop naar de Spelen wordt dit een lastig verhaal: Kramer kwakkelde met zijn rug, reed weinig wedstrijden en wist zich maar net te plaatsen voor deze afstand. Patrick Roest en Jorrit Bergsma versloegen hem de afgelopen jaren veelvuldig en met name Roest is vandaag een van de grote favorieten voor de gouden medaille.

Lees ook: Alles over de laatste Olympische Spelen van Sven Kramer 

Nils van der Poel

Die moet dan wel zien af te rekenen met Bergsma, de Canadees Ted-Jan Bloemen én Nils van der Poel. De Zweedse specialist op de lange afstanden is de huidige wereldkampioen en reed in december nog het wereldrecord van Bloemen uit de boeken.

Lees hier alles over de Olympische Winterspelen 2022

Meer over