NOS OS Studio Peking

Dione de Graaff houdt OS-fans op de hoogte vanuit Amsterdam

NPO 1 - vrijdag 4 februari om 21:28

© NOS
NOS OS Studio Peking-presentatrice Dione de Graaff ontvangt in Amsterdam dagelijks gasten om de laatste ontwikkelingen in Peking mee door te nemen. Als eerste schuift Sjoukje Dijkstra aan. Zij won in 1964 olympisch goud bij het kunstrijden.

Dione de Graaff praat in NOS OS Studio Peking de kijkers dagelijks bij over de laatste ontwikkelingen in Peking. Dat doet ze niet in China, maar vanuit een tent naast de Amsterdamse Jaap Edenbaan. Terwijl op de achtergrond de schaatsers hun rondjes rijden, ontvangt de presentatrice gasten om de actuele stand van zaken op de Olympische Spelen mee te bespreken.

Sjoukje Dijkstra

De eerste is Sjoukje Dijkstra. Zij won 1964 olympisch goud bij het kunstrijden. De Graaff heeft er zin in: “Ik ga extra genieten van het skeleton, kunstrijden en skiën, omdat daar nu ook Nederlanders aan meedoen.” Verder kijkt ze uit naar de laatste rondes van schaatslegendes Ireen Wüst en Sven Kramer. “Ze deden al in 2006 mee aan de Spelen. Het zou fantastisch zijn als ze nu weer olympisch goud kunnen halen.”

Meer over