NOS Sport

Het Europees Kampioenschap voor de Nederlandse hockeyvrouwen gaat van start

NPO 1 - zaterdag 19 augustus om 12:57

© ANP / Sander Koning
De hockeyvrouwen starten op deze zaterdag 19 augustus het EK tegen Spanje en dat is normaal gesproken een eenvoudig te nemen horde voor de ploeg van bondscoach Paul van Ass. Oranje is regerend kampioen en won onlangs met overmacht de Pro League.

De Nederlandse hockeyvrouwen beginnen het Europees kampioenschap met een duel tegen Spanje. Het toernooi wordt gespeeld in het Hockeypark in Mönchengladbach.

Nederlandse hockeydames

De Nederlandse ploeg - die onder leiding staat van bondscoach Paul van Ass - is regerend kampioen. In 2021 rekende Oranje in de finale af met Duitsland. Het werd toen 2-0 door treffers van Marloes Keetels en Frédérique Matla. Nederland pakte recent met grote overmacht de titel in de Pro League. Oranje sprokkelde daarin 46 punten en dat zijn er veertien meer dan de nummer 2 Argentinië.

Europees Kampioenschap Hockey

De andere twee ploegen in de EK-poule zijn België en Italië. De beste twee landen uit de groep plaatsen zich voor de halve finales.