NOS Sport: Loting WK voetbal voor vrouwen

Lot van OranjeLeeuwinnen bepaald tijdens NOS Sport: Loting WK Voetbal voor Vrouwen

NPO 1 - zaterdag 22 oktober om 08:25

© http://www.tf1pro.com
De OranjeLeeuwinnen zijn inmiddels zeker van hun deelname aan het WK Voetbal 2023. Maar tegen wie spelen ze eigenlijk in de voorronde? Dat wordt vandaag bepaald tijdens de officiële loting.

Hoewel de OranjeLeeuwinnen zich wisten te plaatsen, is er toch direct een teleurstelling tijdens deze loting. Doordat ze namelijk vorige maand twee maanden zakten op de FIFA-wereldranking gaan ze ditmaal niet meer in pot één, maar in twee. Dat betekent dus dat ze het sowieso opnemen tegen een van de sterke landen óf tegen één van de organisatoren Nieuw-Zeeland en Australië die zich ook in deze pot bevinden. Dat laatste is natuurlijk het meest gunstige scenario.

Loting WK Voetbal Vrouwen 2023

Het is best bijzonder dat deze loting nu al plaatsvindt. In pot vier ligt de strijd om de laatste drie tickets namelijk nog altijd open. Pas tussen 18 en 23 februari wordt bekend welke drie van de overgebleven tien landen zich mogen bewijzen op het WK van 2023. Tussen die kanshebbers zitten onder meer landen als Kameroen, Chili, Panama, Portugal en Senegal.

Meer over