NOS Sport: Motocross

Pakt Jeffrey Herlings de lead in de Motocross?

NPO 1 - woensdag 10 november om 15:05

© ANP / Bas Czerwinski
De NOS komt vandaag onverwacht met een extra uitzending van NOS Sport. Dit komt omdat motorcrosser Jeffrey Herlings nog altijd kans maakt om wereldkampioen te worden. Hij strijdt woensdag om 15:10 uur live vanuit Lombardije in de 2e manche van de GP van Montova.

In de laatste race van het wereldkampioenschap motorcross is het bloedstollend spannend. De 27-jarige motorcrosser Jeffrey Herlings, bijgenaamd The Bullet, staat na zijn overwinning in Lombardije van afgelopen zondag en het winnen van de eerste manche van de MXGP van Mantova op een gedeelde eerste plaats met de Fransman Romain Febvre. De Sloveen Tim Gajser staat derde en maakt ook nog een kleine kans op de titel. 

Grand Prix

Het is dan ook duidelijk: "Wie deze tweede manche wint, wordt wereldkampioen. Het wordt episch", zo reageerde Herlings zelf na afloop van de race eerder vanmiddag. De Brabander had wel wat last van wat pijntjes in onder meer zijn armen, vanwege de houding en kracht, maar het is de vraag of dit hem weerhoudt van die wereldtitel. Hij kan die winst immers bijna ruiken.

WK-stand in MXGP

  • 1. Romain Febvre - 683 punten
  • 2. Jeffrey Herlings - 683 punten
  • 3. Tim Gajser - 666 punten

Meer over