NOS Sport: Schaatsen EK afstanden

Europese titels in Thialf

NPO 3 - vrijdag 7 januari om 19:27

© ANP / Vincent Jannink
Met nog een kleine maand tot de Olympische Spelen strijden de schaatsers in Thialf om de Europese titels. Op deze eerste dag van de EK afstanden schaatsen de mannen onder meer de 1000 meter en de vrouwen de 3000 meter.

Na het bloedstollend spannende kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen staat er opnieuw een grote wedstrijd op het programma: de EK afstanden.

Olympische Spelen

Toch zal deze editie voor de meeste schaatsers voelen als een tussengerecht. Over minder dan een maand beginnen tenslotte de Olympische Spelen in Peking en daar moet het voor de toppers echt gebeuren. Toch worden de komende drie dagen de Europese titels verdeeld in Thialf, de Friese schaatstempel die de laatste weken vooral het nieuws haalde vanwege financiële problemen.

Op deze eerste dag van de EK rijden de mannen de 1000 meter en de ploegenachtervolging, terwijl de vrouwen bij de teamsprint en de 3000 meter om de medailles strijden. De afgelopen twee edities was Esmee Visser nog dominant op die afstand. Dit jaar kwalificeerde Visser zich niet voor het EK.

 

Meer over