NOS Sport: Schaatsen EK afstanden

Gaat Ireen Wust voor de 1500 meter op EK Afstanden?

NPO 1 - zaterdag 8 januari om 14:23

© ANP / Vincent Jannink
Vier afstanden in een leeg Thialf op deze tweede dag van de EK afstanden. De vrouwen rijden de 500 en 1500 meter, terwijl de mannen zich opmaken voor twee andere onderdelen: de teamsprint en de 5000 meter.

De mannen en vrouwen rijden twee afstanden op deze tweede dag van de EK afstanden. Helaas geen goedgevuld Thialf: de schaatsers moeten het doen zonder publiek.

EK Afstanden

De mannen strijden om de Europese titels op het onderdeel teamsprint en de 5000 meter. De Russen wonnen twee jaar geleden de teamsprint en lieten Noorwegen (zilver) en Zwitserland (brons) achter zich. Nederland kwam toen niet in actie op het teamonderdeel.

Ireen Wüst

De vrouwen rijden in Thialf de 500 en 1500 meter. Ireen Wüst is de Europees kampioen op de 1500 meter, maar de vraag is of zij dit toernooi rijdt. Veel schaatsers die naar de Olympische Spelen gaan zullen de EK afstanden vermoedelijk overslaan, al staat ze enkele dagen van tevoren nog wel op de deelnemerslijst. Op de 500 meter bereikte geen enkele Nederlandse vrouw twee jaar geleden het podium. Olga Fatkoelina won.

Meer over