NOS Sport: Schaatsen: Olympisch kwalificatietoernooi

Haalt Ireen Wust de Olympische Spelen op de 1500 meter?

NPO 1 - woensdag 29 december om 18:18

© ANP / Vincent Jannink
Een bloedstollende dag op het Olympisch Kwalificatietoernooi: de 1000 meter voor mannen staat op het programma. Thomas Krol, Kjeld Nuis, Kai Verbij en Hein Otterspeer willen naar de Spelen, maar er zijn slechts drie startbewijzen. Wie valt af?

Thomas Krol, Kjeld Nuis, Kai Verbij, Hein Otterspeer. Alle vier zijn ze goed genoeg om in februari bij de Olympische Spelen in Peking mee te doen om de medailles op de 1000 meter. Toch verschijnt zeker een van hen in China niet aan de start. Op de vierde dag van het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf zal blijken wie er afvalt.

Ireen Wust

Ook voor Ireen Wüst, die bezig is aan haar laatste seizoen, is het een spannende dag. Zij werd vier jaar geleden in Pyeonchang olympisch kampioen op de 1500 meter en wil die titel graag verdedigen. De afgelopen weken liet Wüst zien dat ze uitstekend in vorm is, dus ze moet in staat zijn om een startbewijs voor die afstand te pakken. Concurrentie krijgt ze van onder anderen Antoinette de Jong, Irene Schouten en Jorien ter Mors.

Meer over