NOS Sport: Schaatsen: Olympisch kwalificatietoernooi

Mooi slotakkoord van Olympisch kwalificatietoernooi

NPO 1 - donderdag 30 december om 17:40

© ANP / Vincent Jannink
Vier jaar geleden was Esmee Visser dé verrassing van het olympisch schaatstoernooi door de 5000 meter te winnen. Ze wil haar titel graag verdedigen. Het slotakkoord van het Olympisch Kwalificatietoernooi is aan de mannen van de 1500 meter.

Vier jaar geleden was Esmee Visser dé verrassing van het olympisch schaatstoernooi door de 5000 meter te winnen. Vier jaar later is het allerminst zeker dat ze die titel mag verdedigen. Na haar olympische succes raakte Visser overtraind. Inmiddels is ze op de weg terug, maar dit kwalificatietoernooi zou voor haar nog te vroeg kunnen komen. Voor Irene Schouten lijkt plaatsing op de langste afstand wél zeker.

Kjeld Nuis

Het slotakkoord is aan de mannen van de 1500 meter. Kjeld Nuis is regerend olympisch kampioen, Thomas Krol de wereldkampioen. De kans dat beide heren op de Olympische Spelen in Peking op het koningsnummer uitkomen is aanzienlijk. Zeker als ze zich eerder deze week hebben verzekerd van deelname aan de kilometer. Patrick Roest aast op het derde startbewijs.

Meer over