NOS Sport: Schaatsen en shorttrack World Cup

Weten de mannen zich nu wel te bewijzen op de Ploegenachtervolging?

NPO 1 - zaterdag 9 december om 13:53

© ANP / Vincent Jannink
De ploegenachtervolging is een hoofdpijndossier voor bondscoach Rintje Ritsma. Welke formaties brengt hij in Tomaszów Mazowiecki op het ijs? Verder krijgt het publiek in Polen de 500 en 1500 meter te zien.

Nederland en de ploegenachtervolging is doorgaans geen gelukkige combinatie. Zeker bij de mannen is het bondscoach Rintje Ritsma nog niet gelukt een eenheid te creëren.

Ploegenachtervolging

Vorig seizoen pakten Patrick Roest, Beau Snellink en Marcel Bosker de wereldtitel, maar van dat team is alleen de laatste beschikbaar voor de wereldbekers. Kopman Roest is ontevreden en heeft zich afgemeld en Beau Snellink wist zich niet te plaatsen.

Bij de eerste ploegenachtervolging van dit seizoen in Obihiro namen Louis Hollaar en Bart Hoolwerf hun plaatsen in. De mannen reden een teleurstellende vijfde tijd. Een prestatie die ze in Tomaszów Mazowiecki zullen willen verbeteren.

World Cup Tomaszów Mazowiecki

Naast de ploegenachtervolgingen krijgt het publiek in Polen ook de 500 en 1500 meters te zien. Vanuit Nederland ook niets missen? Kijk dan zaterdag 9 december vanaf 13:53 uur naar NOS op NPO1.

Meer over