NOS Sport: Schaatsen WK allround & sprint Hamar

Ontknoping op WK Allround

NPO 1 - zondag 6 maart om 13:25

© EPA/Jerome Favre
De allrounders sluiten de gecombineerde WK Allround af. De mannen schaatsen de 1500 meter en de 10 kilometer, de vrouwen rijden de 1500 en 5000 meter. Weet Irene Schouten haar eerste wereldtitel allround te behalen?

Op de laatste dag van de gecombineerde WK Allround schaatsen komen alleen nog de allrounders in actie. Wie gaat er met de overwinning vandoor?

Patrick Roest

De mannen rijden de 1500 meter en 10 kilometer. Titelverdediger Patrick Roest is de grote favoriet, maar de vraag is hoeveel tijd Nils van der Poel op de langste afstand kan terugwinnen en daarmee de titelstrijd nog spannend kan maken. De Zweed sluit na zijn succesvolle Olympische Spelen (goud op de 5 en 10 kilometer) met dit toernooi waarschijnlijk zijn schaatscarrière af en zal dat in stijl willen doen, met een wereldrecord.

Irene Schouten

De vrouwen rijden vandaag de 1500 en 5000 meter. Titelverdediger Ireen Wüst ontbreekt, Irene Schouten lijkt nu de favoriet. Het zou de eerste wereldtitel allround zijn voor de olympische goudenmedaillewinnaar op de 3000 en 5000 meter.

Meer over