NOS Sport: WK atletiek

Laatste finales van WK Atletiek 2022

NPO 1 - maandag 25 juli om 19:07

© https://pixabay.com
De wereldkampioenschappen atletiek zitten er na vandaag op. In deze uitzending nog aandacht voor de finales van de laatste wedstrijddag. De Europese toppers komen vanaf 15 augustus alweer in actie tijdens de EK in München.

Na tien dagen atletiek komt er een eind aan de wereldkampioenschappen in Eugene. In deze uitzending een terugblik op de finales van de laatste wedstrijddag.

4 x 400 meter estafette

Op het programma staan onder meer de 4 x 400 meter estafette voor mannen en vrouwen, de 800 meter voor vrouwen en de 5000 meter voor mannen. Na dit evenement duurt het voor de Europese atleten niet lang voordat de volgende belangrijke wedstrijd op de agenda staat. Ze hebben een paar weken om te herstellen. Van 11 tot en met 21 augustus zijn namelijk al de Europese kampioenschappen in het Olympisch Stadion in München.

Sifan Hassan

Tijdens de vorige EK in 2018 won Nederland in totaal acht medailles, waarvan 1 gouden. Sifan Hassan stond op de hoogste trede bij de 5000 meter. De Nederlandse vrouwen pakten zilver op de 4 x 100 meter.

Meer over