Weekend vol shorttrack en atletiek

9 maart 2022 09:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Een weekend vol topsport: in Belgrado zijn de wereldkampioenschappen atletiek indoor en in Montreal strijden de shorttrackers om de wereldtitels. Ook in Canada is olympisch kampioen Suzanne Schulting een van de favorieten.

Vier medailles pakte ze tijdens de Olympische Spelen in Peking: Suzanne Schulting was de koningin van het toernooi. De shorttracker bleef er nuchter onder “Ik ben gewoon Suzanne, weet je. Ik weet niet of ik legendarisch ben of word”, zei ze tegen Schaatsen.nl.

Suzanne Schulting

Komend weekend is Schulting de aanvoerder van de Nederlandse shorttrackploeg op de WK in Montreal. In hetzelfde interview vertelde ze dat de honger naar prijzen zeker nog niet gestild is. Tegelijkertijd vinden in Belgrado de wereldkampioenschappen atletiek indoor plaats.

Femke Bol

De Nederlandse ploeg is daar met veel goede atleten op de 400 meter. Op deze eerste dag lopen zowel de mannen als vrouwen de heats en halve finales op deze afstand. Onder hen de kersverse Nederlands kampioen Liemarvin Bonevacia en Femke Bol.

Bol - die vorig jaar op de Olympische Spelen brons pakte op dit onderdeel - verkeert in uitstekende vorm. In februari startte ze in Metz het indoorseizoen met de beste jaartijd op deze afstand, waarmee ze zich direct kwalificeerde voor dit toernooi. Eind februari werd ze Nederlands kampioen. Bol is de regerend Europees kampioen op de 400 meter en loopt op deze eerste dag de heat en halve finale. Als de 22-jarige Amersfoorter die allebei overleeft, staat ze zaterdagavond in de finale. Ook Lieke Klaver loopt in Belgrado mee op deze afstand.

Meer over