NOS Sport: WK turnen

Simone Biles hoopt opnieuw te schitteren op het WK Turnen in Antwerpen

NPO 1 - zaterdag 7 oktober om 14:00

© ANP / Iris van den Broek
Het tweede weekend van de WK turnen staat in het teken van de toestelfinales. De vrouwen strijden om de medailles op de onderdelen sprong en brug. De Amerikaanse wereldster Simone Biles is de grote publiekstrekker.

Op de achtste dag van de WK turnen in Antwerpen strijden de atleten om eremetaal tijdens de toestelfinales. De acht beste turners per onderdeel maken hun opwachting.

Simone Biles

Bij de vrouwen hoopt het publiek Simone Biles aan het werk te zien. De Amerikaanse - die na het Olympische Spelen in Tokio door mentale problemen twee jaar niet in actie kwam - verscheen in augustus weer op de mat. Biles bleek het nog niet verleerd en plaatste zich direct voor de WK.

WK turnen in Antwerpen

Overigens heeft ze goede herinneringen aan Antwerpen, want daar beleefde ze in 2013 haar WK-debuut. En niet zonder succes: ze nam vier medailles mee naar huis (twee keer goud). Op deze een-na-laatste dag, die plaatsvindt op zaterdag 7 oktober 2023, turnen de vrouwen de onderdelen sprong en brug. De mannen komen in actie op paard met bogen, grond en ringen.

Meer over