NOS Sport: WK wielrennen weg

Nieuwe wereldtitel voor Van Vleuten?

NPO 1 - zaterdag 26 september om 14:00

© NOS
Regerend wereldkampioen Annemiek van Vleuten is favoriet voor het WK wielrennen op de weg. De vrouwen rijden vijf rondjes van 28,8 kilometer door de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië en finishen op het circuit van Imola.

Als regerend wereldkampioen had Annemiek van Vleuten zich het wielerseizoen toch anders voorgesteld. Vanwege de coronacrisis kon ze de regenboogtrui bijna nergens aantrekken. De wedstrijden die ze sinds augustus reed, won ze bijna allemaal met overmacht: de Strade Bianche, het EK. Alleen op het NK werd ze derde. De 37-jarige Wageningse is opnieuw de grote favoriet op het WK wegwielrennen voor vrouwen.

Emilia-Romagna

De wedstrijd zou eigenlijk in het Zwitserse Martigny worden verreden, maar werd verplaatst naar Noord-Italië. Daar rijden de vrouwen vijf rondjes van 28,8 kilometer door de bergachtige regio Emilia-Romagna om te finishen op het Formule 1-circuit van Imola. Elke ronde moeten de renners twee keer flink klimmen, met stijgingspercentages tot 14 procent.