NOS Voetbal: Nations League-finale Kroatië - Spanje

Kroatië en Spanje strijden om de titel in de finale van de Nations League

NPO 1 - zondag 18 juni om 20:20

© AFP / John Thys
In De Kuip vindt vanavond de finale van de Nations League plaats. Kroatië en Spanje strijden tegen elkaar in een harde en spannende strijd.

Er komt hoe dan ook een nieuwe winnaar, want titelhouder Frankrijk plaatste zich niet voor het eindtoernooi. Ook de eerste winnaar, Portugal, is niet van de partij.

Halve finale

De eerste halve finale werd woensdag gespeeld door Nederland en Kroatië. Beide ploegen gingen gelijk op en het Nederlands elftal wist zelfs in blessuretijd nog de gelijkmaker te maken waardoor ze er een verlenging uitsleepten. Maar helaas mocht het niet baten en verloor de ploeg van Ronald Koemand met 2-3.

De andere halve finale werd donderdag gespeeld tussen Italië en Spanje. Met twee grootmachten tegenover elkaar beloofde dat natuurlijk veel spektakel. Spanje opende de wedstrijd al vroeg met een voorsprong, maar Italië kwam even later op gelijke hoogte. Toch was het Spanje dat in de slotfase nog het winnende doelpunt maakte.

Dat betekent dat Nederland tegen Italië speelt in de troostfinale op zondag. 

Nations League

De Europese voetbalbond UEFA bedacht dit toernooi als alternatief voor het grote aantal vriendschappelijke interlands. Door de Nations League spelen landen vaker tegen gelijkwaardige tegenstanders en de toernooivorm zorgt voor meer spanning. 

Twee jaar geleden stonden de Spanjaarden ook in de eindstrijd van de Nations League. Daarin was Frankrijk toen met 2-1 te sterk.

Meer over