NOS voetbal: Nederland - Denemarken

Het Nederlands elftal treft Denemarken in oefenduel

NPO 1 - zaterdag 26 maart om 20:27

© ANP / Maurice van Steen
Bondscoach Louis van Gaal wil in aanloop naar het WK voetbal oefenen tegen sterke tegenstanders. Dat is gelukt. Oranje speelt in de uitverkochte Johan Cruijff ArenA tegen Denemarken, de halvefinalist van het EK 2020.

Bondscoach Louis van Gaal wil in aanloop naar het WK voetbal oefenen tegen sterke tegenstanders, en er is naar hem geluisterd. Vanavond speelt het Nederlands elftal in de volle Johan Cruijff ArenA tegen Denemarken, aankomende dinsdag is Duitsland de tegenstander.

Nederland vs. Denemarken

Denemarken was de verrassing van het EK 2020. De Denen werden de eerste groepswedstrijd lamgeslagen door de hartstilstand van sterspeler Christian Eriksen, maar hun veerkracht bleek groot. Net als de gunfactor. Uiteindelijk schopten de Denen het tot de halve finale en dat is verder dan Oranje kwam.

Louis van Gaal

Van Gaal heeft met Denemarken de door hem gewenste sterke tegenstander. De laatste keer dat de landen tegen elkaar speelden was tijdens het EK 2012. Toen versloegen de Denen Oranje in de groepsfase met 0-1. Het is voor het Oranje team te hopen dat nu andersom het geval is.

Meer over