NOS voetbal: WK-kwalificatie Nederland - Noorwegen

Kwalificeert Oranje zich voor het WK 2022 in Qatar?

NPO 3 - dinsdag 16 november om 20:35

© ANP / Maurice van Steen
Nederland speelt vanavond tegen Noorwegen de laatste kwalificatiewedstrijd in de poule voor het WK. De winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor Qatar 2022, Oranje heeft de beste uitgangspositie!

“Wij kunnen wel denken dat dit Nederlands elftal wereldtop is, maar dat is niet zo”, zei Louis van Gaal op 1 september nog streng tegen zijn vrienden van de pers. Dat was na afloop van de 1-1 tegen Noorwegen in Oslo: “We zullen meer als een team moeten spelen.”

Is gelijkspel genoeg?

Ook na de teleurstelling van afgelopen zaterdag heeft Oranje aan het begin van de laatste kwalificatiewedstrijd de beste uitgangspositie. Rechtstreekse plaatsing voor het WK 2022 in Qatar is nog altijd mogelijk. Zelfs een gelijkspel zou genoeg kunnen zijn, maar dan mag Turkije niet winnen van Montenegro.

Topspits Erling Håland

Na duels tegen mindere goden zoals Letland, Gibraltar en Montenegro staan Frenkie de Jong en zijn collega’s opnieuw tegenover de Noren voor de beslissing in groep G. 

Meevaller voor Oranje: topspits Erling Håland is er niet bij, vanwege een heupblessure. Wat dat betreft is het toevallig dat bondscoach Louis van Gaal ook een heupblessure heeft. Hij viel zondagavond op zijn heup bij het neerzetten van zijn fiets en coacht het duel vanuit een rolstoel.

Hopelijk zijn de Noren niet een al te hoge drempel voor de oefenmeester en zijn equipe. Laten wij maar gewoon winnen vanavond, want dan kunnen we meteen door naar Qatar.

Meer over