NOS WK-kwalificatie voetbal: Nederland - Cyprus (v)

De Oranjeleeuwinnen voetballen tegen Cyprus

NPO 3 - vrijdag 8 april om 20:20

© ANP/Gerrit van Keulen
Het is niet de vraag of de Oranjeleeuwinnen tegenstander Cyprus verslaan, maar met hoeveel. Deze WK-kwalificatiewedstrijd is een ideale gelegenheid om het toch al riante doelsaldo nog wat verder op te krikken. In NOS WK-kwalificatie Voetbal is de wedstrijd te volgen.

De Oranjeleeuwinnen vervolgen hun WK-kwalificatiereeks tegen het zwakke Cyprus. Normaal gesproken een makkelijk te nemen horde, vertelt analist Leonne Stentler. "Nederland wint met gemak, net als in de uitwedstrijd", zegt de oud-international. In oktober won Oranje op Cyprus nog met 0-8. Deze thuiswedstrijd in de Groningse Euroborg is dan ook een mooie kans om nog meer aan het doelsaldo te werken.

Mark Parsons

De vraag is welke spelers bondscoach Mark Parsons tegen Cyprus het veld instuurt. In de afgelopen vier oefeninterlands kregen veel nieuwe gezichten een kans. Dit duel lijkt een uitgelezen mogelijkheid om de jeugd ook eens aan een officiële wedstrijd te laten ruiken. Oranje moet in de poulefase verder nog afrekenen met IJsland, dat minder verliespunten heeft.

Meer over