NOS WK voetbal: Argentinië - Mexico

Weet Messi's Argentinië wel te winnen van Mexico op het WK Voetbal 2022?

NPO 1 - zaterdag 26 november om 19:50

© EPA/Noushad Thekkayil
Na het eerste duel tegen Saoedi-Arabië treffen de Argentijnen nu een nog lastigere tegenstander: Mexico. In dezelfde poule speelt Polen tegen Saoedi-Arabië. Andere duels zijn Frankrijk - Denemarken en Tunesië - Australië.

Op vermoedelijk zijn laatste WK voetbal wil Lionel Messi nog één poging doen om met zijn land Argentinië de hoofdprijs te pakken. De Argentijnen wonnen het WK van 1986, haalden de finale in 1990 en presteerden daarna lange tijd niet. Tot 2014, toen Argentinië eindelijk weer in de finale kwam… en verloor van Duitsland. Dit jaar dan maar?

Saoedi-Arabië vs. Argentinië

Eén ding is zeker: ze moeten hun beste beentje voortzetten. Het eerste duel tegen de op papier makkelijke tegenstander Saoedi-Arabië verloren ze afgelopen dinsdag met met 1 -2.

Argentinië - Mexico

De tweede tegenstander voor de Argentijnen op het WK is Mexico. Sinds 1994 haalden de Mexicanen ieder toernooi de achtste finale - waar ze steevast strandden. In dezelfde poule speelt het Polen van Robert Lewandowski tegen Saoedi-Arabië.

In Groep D maakt wereldkampioen Frankrijk zich op voor zijn tweede duel: Denemarken is dit keer de tegenstander. In de ochtend spelen Tunesië en Australië al tegen elkaar in dezelfde poule.

Meer over