NOS WK voetbal: Troostfinale Kroatië - Marokko

Kans op revanche voor Kroatië en Marokko tijdens WK Voetbal 2022

NPO 1 - zaterdag 17 december om 15:50

© EPA/Noushad Thekkayil
Kroatië en Marokko spelen vanavond in een troostfinale om de derde plaats. Het is na de klap van de uitschakeling in de halve finale dé kans om het toernooi op een positieve manier af te sluiten.

Voor Marokko is het hele WK in Qatar sowieso al geslaagd. De Marokkanen versloegen het ene na het andere grote voetballand, maar moesten in de halve finale nog hun meerdere erkennen in Frankrijk. Toch heeft het team nog één duidelijk doel en dat is brons halen. Brons of niet, Marokko heeft al geschiedenis geschreven.

Het vorige WK in 2018 was Kroatië nog finalist en nu moeten ze het met de troostfinale doen. Dat het team twee WK’s achter elkaar zover in het toernooi komt zegt al heel wat over hun kwaliteiten. Voor aanvoerder Luka Modric is het zijn laatste WK, dus hij is erop gebrand zijn team naar het brons te loodsen.

Zelfde poule

Marokko en Kroatië zijn geen onbekenden van elkaar. Beide landen zaten dit toernooi namelijk bij elkaar in de poule. Die wedstrijd eindige uiteindelijk in een 0-0. Het kan ook nu dus nog alle kanten op gaan.

Meer over