Spanning om te snijden

Welk land wint het WK Vrouwenvoetbal 2023?

NPO 1 - zondag 20 augustus om 11:53

© STEVE CHRISTO / AFP
Spanje en Engeland maken nog kans op de wereldtitel tijdens het WK voetbal voor vrouwen. Ze treffen elkaar in het Stadium Australia in Sydney. Tijdens het vorige WK schopte Nederland het tot de finale, waarin het verloor van de VS.

Na exact een maand komt er een eind aan het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Aan de vorige editie in 2019 deden nog 24 landen mee, waarna de FIFA besloot uit te breiden naar 32 deelnemende landen voor deze editie.

WK Vrouwenvoetbal 2023

De finale wordt gespeeld in het Stadium Australia in Sydney, dat plaats biedt aan ruim 80.000 voetbalfans. Gastland Australië startte in dit stadion het toernooi tegen Ierland onder toeziend oog van ruim 75.000 toeschouwers.

Eindstrijd

Tijdens het vorige WK in Frankrijk schopte Nederland het tot de eindstrijd. Tijdens die finale bleek dat ook het hoogste haalbare, want de Verenigde Staten waren met 2-0 een maatje te groot. Dit jaar strandden onze OranjeLeeuwinnen al in de kwartfinale doordat ze niet waren opgewassen tegen de Spanjaarden. En laat Spanje nu ook in deze finale staan. Ze nemen het op tegen de Engelse ploeg van Sarina Wiegman.

De finale van het WK Vrouwenvoetbal is zondag 20 augustus rond 12:00 uur 's middag te zien op NPO1.

Meer over