Australië en Frankrijk nemen het tegen elkaar op in strijd om WK Vrouwenvoetbal 2023

8 augustus 2023 12:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© FRANCK FIFE / AFP
Nog twee kwartfinales en dan is bekend welke vier landen in de race blijven om wereldkampioen te worden. De eerste kwartfinale op zaterdag wordt gespeeld in het Brisbane Stadium, dat ruimte biedt aan ruim 50.000 fans.

Nog twee kwartfinales en dan zijn alle halvefinalisten van het WK bekend. De eerste van de twee zaterdagwedstrijden - die tussen Australië en Frankrijk - wordt gespeeld in het Brisbane Stadium, dat ook het decor vormt voor de troostfinale op 19 augustus.

Sarina Wiegman

Drie landen die zich plaatsten voor dit eindtoernooi worden geleid door een Nederlandse trainer. De meest in het oog springende oefenmeester is Sarina Wiegman, de bondscoach van de Engelse ploeg. Zij werd als trainer twee keer Europees kampioen: in 2017 met Nederland en in 2021 met Engeland. Dit jaar maakt ze ook nog kans: de Engelsen spelen zaterdag om 12:30 uur nog tegen Colombia.

Vera Pauw en Andries Jonkers

Samen met Vera Pauw, die op dit toernooi Ierland coacht, wordt zij gezien als een van de aanjagers van de ontwikkeling in het vrouwenvoetbal. De derde Nederlandse coach op dit toernooi is Andries Jonker, de huidige bondscoach van de OranjeLeeuwinnen.

Meer over