NOS WK voetbal (v): Zweden - Australië

Twee ploegen strijden nog voor de derde plek op het WK Vrouwenvoetbal 2023

NPO 1 - zaterdag 19 augustus om 09:30

© FRANCK FIFE / AFP
Op het WK Voetbal voor vrouwen spelen Zweden en Australië de wedstrijd die je eigenlijk niet wil spelen. Na het verlies in de halve finale strijden ze vandaag om de derde en vierde plek. De finale van het toernooi is op zondag 20 augustus te zien.

Een dag voor de grote finale spelen Zweden en Australië de wedstrijd die ze eigenlijk niet willen spelen. In het Brisbane Stadium strijden ze om de derde en vierde plaats van dit WK voetbal.

Troostfinale WK Vrouwenvoetbal

Dat wil echter niet zeggen dat het duel geen spektakel en doelpunten kan opleveren. Tijdens het vorige WK in Frankrijk schotelden Engeland en Zweden een aardige troostfinale voor, waarin de Zweden aan het langste eind trokken. Het werd 2-1.

WK Vrouwenvoetbal

Een dag later speelden de Verenigde Staten en Nederland om de wereldtitel. Oranje was toen nagenoeg kansloos tegen de Amerikanen, die op dat moment de beste ploeg van de wereld vormden. Dit toernooi verliep voor de Verenigde Staten overigens dramatisch. Al in de achtste finales werd de wereldkampioen naar huis gestuurd door Zweden. Nederland volgde in de kwartfinale.

Meer over