NPO Radio 5 Evergreen top 1000

Angela Groothuizen en Erik de Zwart stevenen af op de laatste nummers in NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

NPO 1 - vrijdag 24 november om 15:26

© MAX
Angela Groothuizen en Erik de Zwart stomen in het tv-programma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 door naar de hoogste regionen van de lijst. De nummer één is geen verrassing meer: voor de tiende maal voert Wim Sonneveld de lijst aan met de weemoedige klassieker ‘Het dorp’.

Erik de Zwart en Angela Groothuizen zitten klaar voor het slotakkoord van de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 en laten de favoriete nummers van de luisteraars horen.

Het Dorp - Wim Sonneveld

Het is geen verrassing meer wie aan het eind van de rit op nummer één staat. Kort na het sluiten van de stembussen bleek al dat ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld de evergreenlijst voor de tiende maal aanvoert. Het lied bestaat volgend jaar een halve eeuw en beschrijft de melancholie die oude herinneringen kunnen oproepen.

NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

Verrassend genoeg is de grote concurrent een veel recenter, maar daardoor niet minder ontroerend liedje. Met zijn gevoelige ballad ‘Rollercoaster’ stootte Danny Vera ‘Het dorp’ tot tweemaal toe van de troon. Op deze 24 november wordt ergens na 15:25 uur bekend waar het nummer dit jaar is geeïndigd.

Meer over