NPO Radio 5 Evergreen top 1000

Angela Groothuizen en Erik de Zwart bereiken de derde dag in NPO Radio 5 Evergreen Top 1000

NPO 1 - woensdag 22 november om 15:38

© MAX
Op de derde dag van de NPO Radio 2 Evergreen Top 1000 bereiken presentatoren Angela Groothuizen en Erik de Zwart het middelpunt van de Evergreen top T000. Ook in deze aflevering belichten ze liedjes die wat de stemmers betreft te boek staan als evergreens.

Op de derde dag van de NPO Radio 5 Evergreen top 1000 is het middelpunt bereikt. Ook in deze aflevering belichten presentatoren Angela Groothuizen en Erik de Zwart liedjes die wat de stemmers betreft te boek staan als evergreens.

Evergreens

Doorgaans moeten nummers minstens een paar decennia meegaan voordat ze dit predicaat verdienen. Natuurlijk zijn er altijd een paar uitzonderingen die de regel bevestigen, zoals ‘Mag ik dan bij jou’; cabaretière Claudia de Breij schreef het in 2009. Inmiddels is het intieme liedje een kleinkunstklassieker die in het collectief geheugen verankerd is geraakt.

Rollercoaster

Danny Vera klaarde die klus nog sneller met ‘Rollercoaster’. Hij bracht het nummer uit in 2019, toch staat het in de hoogste regionen van zowel de Top 1000 als de Top 2000.

Meer over