Ocean's 8

Sandra Bullock pleegt een overval

NET 5 - donderdag 22 oktober om 20:30

© https://medien.sky.de
In dit vervolg op Ocean's Eleven, Twelve en Thirteen draait het nu eens niet om Danny Ocean en zijn vrienden. Ocean's 8 gaat over zijn zus Debbie en haar vrouwelijke handlangers.

Debbie Ocean (Sandra Bullock) is de jongere zus van Danny Ocean, de gehaaide crimineel die in Ocean’s Eleven en twee vervolgen met een stel collega’s gedurfde overvallen pleegde.

Ocean's 8

Debbie mag dan een paar jaar jonger zijn, in Ocean's 8 laat ze zien dat ze ook van wanten weet. Ze is nog maar net vrij na een celstraf van vijf jaar, of ze heeft alweer plannen voor een nieuwe klus.

En wat voor een: Debbie wil tijdens een groot gala een antieke halsketting stelen. Pittig, want het sieraad hangt dan om de hals van de beroemde actrice Daphne Kluger (Anne Hathaway).

Om die klus te klaren heeft Debbie hulp nodig. Zeven vrouwen – ieder met hun eigen specialisme – staan haar bij.

Dankzij de sterke cast, met naast Bullock ook grote namen als Cate Blanchett, Dakota Fanning en zangeres Rihanna, is Ocean’s 8 al net zo’n plezier om naar te kijken als haar mannelijke voorgangers.

Sandra Bullock

Debbie Ocean spreekt in Ocean's 8 een aardig mondje Duits. Dat moet ook wel: anders is ze haar dekmantel kwijt.

Voor Sandra Bullock was dat gesneden koek. De actrice bracht een groot deel van haar jeugd door in de Duitse stad Nürnberg.

Ze spreekt daardoor niet alleen vloeiend Duits, ze heeft ook nog eens de Duitse nationaliteit.

Meer over