Oefeninterland Nederland - Ghana

Nog twee oefenpotjes en dan naar Zuid-Afrika. Zaterdag speelt het Nederlands elftal tegen Hongarije, vanavond draait het team van Bert van Marwijk in de Kuip warm tegen Ghana. De ploegen speelden in 1998 al eens vriendschappelijk tegen elkaar: 0-0. Maar de Afrikanen zijn gegroeid.

Op hun eerste WK in 2006 haalde het team de tweede ronde ten koste van Tsjechië en de VS. Tegen Brazilië waren ze daarna kansloos, maar de 'Black Stars' staan dit jaar weer op het WK en hun team onder 20 werd vorig jaar wereldkampioen.

Zwarte sterren
Hun bijnaam werd bedacht door de eerste president Kwame Nkrumah, die het voetbalteam een lichtpuntje op het duistere continent vond. Aanvoerder is Stephen Appiah, de middenvelder van het Turkse Fenerbahçe. De grote ster is Michael Essien, maar de middenvelder van Chelsea is al het hele seizoen geblesseerd. Hij moet hard werken om het WK te halen.

Er zit ook nog een Nederlands tintje aan de Ghanese ploeg: aanvaller Matthew Amoah (NAC) en verdediger Eric Addo (Roda JC) spelen al jaren in ons land.

Reageren