Office Christmas Party

Wildste kerstborrel ooit in Office Christmas Party

SBS 9 - vrijdag 24 december om 20:30

Wie aan de kerstborrel op kantoor denkt (en helemaal in deze digitale tijd), denkt nou niet meteen aan wilde feesten. In Office Christmas Party loopt de bedrijfsborrel juist wél uit op een knalfeest.

De feestdagen staan voor de deur, maar bij Zenotek is daar weinig van te merken. Directeur Carol Vanstone (Jennifer Aniston) is te druk bezig met bezuinigen om zich bezig te houden met dat soort frivoliteiten. 

Jason Bateman

Carols broer (Clay T.J. Miller) en zijn collega Josh (Jason Bateman) trekken zich daar niks van aan. Ze organiseren lekker wél een kerstfeest voor het hele kantoor.

Sterker nog: ze zijn er van overtuigd dat een goede Office Christmas Party net dat laatste duwtje kan zijn dat ze nodig hebben om een grote klant binnen te halen. Het kerstfeest van Zenotek moet dit jaar dus groter worden dan ooit tevoren.

Dat lukt aardig. Wat heet: dankzij drank, drugs en aanverwanten loopt het feest uit op een enorme chaos.

Office Christmas Party

Er sneuvelt tijdens het kerstfeest in Office Christmas Party behoorlijk wat meubilair. Toch hadden de filmmakers genoeg meubels over om mensen blij me te maken.

Ze doneerden alle stoelen, banken en tafels die de opnames overleefden aan het goede doel: de meubelbank van Atlanta. Dat is een organisatie die gratis meubels geeft aan mensen die het moeilijk hebben.

Ex-daklozen en slachtoffers van huiselijk geweld die naar een nieuwe woning verhuizen hoeven dankzij de meubelbank geen fortuin aan meubels uit te geven. En nu heeft een aantal van hen zelfs een stukje filmgeschiedenis in huis staan. 

Meer over