Oh, wat een jaar!

Gerard Cox vs. Patricia Paay in herhaling Oh, Wat Een Jaar!

RTL 4 - zaterdag 20 augustus om 20:09

© RTL
Chantal Janzen onderwerpt Ruben Nicolai en Carlo Boszhard deze week in Oh, Wat Een Jaar aan een kruisverhoor over 1964. De teamcaptains kunnen terugvallen op de kennis van Gerard Cox en Patricia Paay, die dat jaar allebei bewust hebben meegemaakt.

Niet eerder gingen de makers van Oh, Wat Een Jaar zo ver terug in de tijd. Chantal Janzen heeft een stapel kaartjes vol vragen over 1964 voor teamcaptains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard. Het is het jaar dat de Beatles optraden in Blokker, dat Nelson Mandela achter de tralies verdween op Robbeneiland en dat prinses Irene besloot te trouwen met Carlos Hugo van Bourbon-Parma zonder toestemming van de Staten-Generaal.

Cox en Paay

Ruben en Carlo waren toen allebei nog niet geboren, maar gelukkig kunnen ze terugvallen op de kennis van Gerard Cox en Patricia Paay. In 1964 was Gerard al drie jaar aan de slag als artiest; zo bracht hij dat jaar de single ‘Dromen’ uit. Patricia was pas vijftien, maar trad al op met The Evergreens, de showband van haar vader John Paay.

Meer over