Old School

Terug naar school met Will Ferrell

Com. Centr. - dinsdag 12 januari om 20:30

© TELEPOOL
Drie vrienden van in de dertig verhuizen naar de campus van de universiteit waar ze vroeger studeerden. Daar doen ze hun studententijd nog eens dunnetjes over.

Drank, seks en feesten waaraan geen einde lijkt te komen. Als je Hollywood mag geloven is dat zo ongeveer waar de gemiddelde Amerikaanse student zich mee bezighoudt. De hoofdpersonen in Old School verlangen stiekem terug naar die periode.

Old School

Maar ja, Mitch (Luke Wilson) en zijn maten Frank (Will Ferrell) en Beanie (Vince Vaughn) zijn inmiddels in de dertig. Te oud dus voor wilde studentenfeestjes. Of toch niet? 

Mitch krijgt in Old School eerst de schrik van zijn leven: als hij thuiskomt treft, ligt zijn vriendin al in bed. Met een ander.

Daar is Mitch behoorlijk ondersteboven. En hij moet op zoek naar een huis voor zichzelf, dat ook.

Hij vindt een plekje vlakbij de campus van zijn oude universiteit. Daar gaat hij samen met zijn oude studievrienden Beanie en Frank zijn studententijd nog eens dunnetjes overdoen.

Todd Phillips

Regisseur Todd Phillips putte voor Old School uit zijn eigen ervaringen. Tijdens zijn studie was hij lid van een studentenvereniging.

Hij hoefde dus niet ver te zoeken voor ideeën voor studentenfeestjes en andere wilde avonden. Na Old School scoorde Phillips nog met een paar comedyknallers: hij regisseerde de The Hangover-trilogie.

In 2019 gooide hij het over een serieuzere boeg met Joker.

Meer over