Nederland in beweging

Olga en Duco vieren feest

Het begin van een jubileumweek, want het gymnastiekprogramma met Olga Commandeur en Duco Bauwens bestaat twintig jaar. De studio is feestelijk versierd en de kijkers kunnen de mijlpaal gewoon vanuit huis meevieren.
Een jubileum voor Nederland in beweging: het programma bestaat twintig jaar. In al die tijd zijn er meer dan 3100 afleveringen opgenomen. De dagelijkse gymnastiekoefeningen van Olga Commandeur en Duco Bauwens krijgen daarom deze hele week een feestelijk tintje. De studio is vrolijk versierd en Omroep MAX belooft dat de kijkers de mijlpaal gewoon vanuit huis mee kunnen vieren. De 61-jarige Olga Commandeur, het vaste gezicht van het programma sinds de start, vertelt enthousiast dat ze nog lang niet genoeg heeft van haar werk. “Ik kan haast niet geloven dat ons mooie programma alweer twintig jaar op televisie te zien is. De tijd is voorbij gevlogen. Het is een feest om Nederland in Beweging te maken. Ik zou zeggen: op naar de volgende twintig jaar!”

Gezondheid

Dat Olga Commandeur en Duco Bauwens deze week ook taart gaan eten in de studio om hun jubileum te vieren, is zeer onwaarschijnlijk. Nederland in beweging is bedoeld om mensen - vooral ouderen - gezond te houden door ze te laten bewegen. De Hartstichting, de Hersenstichting en het ministerie van VWS verlenen daarom hun medewerking aan het programma. Door mee te doen met de oefeningen, pakken kijkers dagelijks al een dik kwartier beweging mee. En Olga en Duco doen uiteraard niet zomaar wat; het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen controleert alle gymnastiekoefeningen die ze uitvoeren.

Meer over:

Reageren