Olympische Spelen: Sluitingsceremonie

Olympische Spelen: Sluitingsceremonie

NPO 1 - zondag 8 augustus om 13:00

© NOS screenshot
Wat hebben we genoten van de sportzomer en wat waren en veel mooie momenten op de Olympische Spelen in Tokio. Dan is het nu tijd om afscheid te nemen. Sifan Hassan draagt de Nederlandse vlag.

Tijd om afscheid te nemen van Tokio. We hebben veel gezien, veel gejuicht en ook enorm genoten. Nederland kijkt terug op een prachtig resultaat. Atlete Sifan Hassan schitterde op de 5.000 meter, de 1.500 meter en vooral de 10.000 meter. 

Op de sluitingsceremonie draagt Sifan Hassan de vlag namens Nederland. Dat maakte 'chef de mission' Pieter van den Hoogenband bekend.

Sluitingsceremonie

"Sifan is een sportvrouw met een waanzinnig inspirerend verhaal die haar favorietenrol in Tokio glansrijk waarmaakt. Ze heeft op een weergaloze manier olympisch goud gewonnen", zegt Van den Hoogenband.

"Volgens mij kunnen wij ons als TeamNL geen betere sportvrouw wensen om namens ons de vlag te dragen tijdens de sluitingsceremonie."

Sifan Hassan draagt de vlag 

Sifan Hassan: "Ik kijk er wel echt naar uit om met de vlag het stadion in te lopen. We hebben hier hele mooie prestaties geleverd en het is echt bijzonder om dan de vlag te mogen dragen namens alle sporters."

Bij de openingsceremonie op 23 juli droegen Keet Oldenbeuving en Churandy Martina de Nederlandse vlag. Skateboardster Keet (16) was de jongste Nederlandse deelnemer op de Olympische Spelen in Tokio, atleet Churandy (37) de oudste.

Medaillespiegel

Wil je weten hoeveel medailles Nederland gewonnen heeft? En wie? Kijk dan hier voor de actuele medaillespiegel.

Naar de Olympische pagina!

Meer over