Olympische Spelen Tokio 2020

Nieuw op de Olympische Spelen: skateboarden

NPO 1 - zondag 25 juli om 01:50

© ANP
Skateboarden is nieuw op de Olympische Spelen en bij de vrouwen doen er drie Nederlanders mee. Vlaggendrager Keet Oldebeuving is pas zestien jaar, maar kan met een geslaagde run zomaar in de buurt komen van de medailles.

Vernieuwing op de Olympische Spelen: skateboarden is aan het programma toegevoegd. De twintig deelnemers bij de vrouwen - onder wie drie Nederlanders - gaan om beurten het parcours op om een zo indrukwekkend mogelijke run af te leggen. Wie hoog springt, veel draait en trucs combineert, verdient de meeste punten.

Keet Oldebeuving

Dat het een serieus onderdeel is, bleek al uit het feit dat deelnemer Keet Oldebeuving de Nederlandse vlag droeg bij de openingsceremonie. Ze is pas zestien, nam op twaalfjarige leeftijd al deel aan wereldbekerwedstrijden en gaat in Tokio zonder verwachtingen de baan op. “Gewoon lekker skaten”, noemde ze dat op NPO Radio 2. Haar mentor, de dertigjarige Candy Jacobs, doet ook mee en denkt dat er meer in zit. “We hebben allemaal goede medaillekansen.”

<p><a title="LEES MEER: Alles over de Olympische Spelen op TV" href="https://www.tvgids.nl/kijken/olympische-spelen">Alles over de Olympische Spelen op TV</a></p>

Meer over