Olympus Has Fallen

Gerard Butler vecht voor het Witte Huis in Olympus Has Fallen

RTL 7 - dinsdag 23 mei om 20:27

© Dutch Film Works
In Olympus Has Fallen dreigt een Noord-Koreaanse terrorist een nucleaire ramp te veroorzaken vanuit het Witte Huis. Het lot van Amerika en de rest van de wereld ligt in handen van agent Mike Banning.

Gerard Butler speelt in de actiefilm Olympus Has Fallen geheim agent Mike Banning. Mike was de bodyguard van de Amerikaanse president (Aaron Eckhart), maar is uit zijn ambt gezet toen de presidentsvrouw omkwam bij een auto-ongeluk. Als Noord-Koreaanse terroristen het Witte Huis bezetten, krijgt Mike de kans zich weer te bewijzen.

Olympus Has Fallen

Terrorist Kang (Rick Yune) gijzelt de president en zijn ministers en verzamelt de codes voor het lanceren van atoombommen. Mike is op dit moment de enige agent die nog in het Witte Huis is.

De NSA heeft hem als enige troef daar, dus ze kunnen hem in Olympus has Fallen maar beter gebruiken.

Antoine Fuqua

Regisseur Antoine Fuqua, die ook Training Day en Shooter maakte, wilde met Olympus Has Fallen een geloofwaardige aanval op het Witte Huis neerzetten. “Alles moet vaak zo lief gebracht worden in films”, zei hij daarover tegen entertainmentsite Hollywood.com.

“Ik vind dat bullshit. Als je het Witte Huis aanvalt, doe je dat goed. Als je een actiefilm maakt, kom je écht met actie.”

Vlak nadat Olympus Has Fallen in de bioscopen verscheen, kwam ook White House Down uit. Deze iets humoristischer actiefilm, met Channing Tatum en Jamie Foxx in de hoofdrollen, gaat ook over terroristen in het Witte Huis.

Meer over