On Her Majesty's Secret Service

James Bond reist af naar Zwitserland in On Her Majesty's Secret Service

RTL 7 - maandag 27 november om 20:27

© ARD-Filmredactie.
James Bond gaat in On Her Majesty's Secret Service naar de Zwitserse Alpen om uit te zoeken wat Spectre-baas Blofeld daar uitspookt.

Na vijf Bondfilms had Sean Connery er wel even genoeg van. Het Australische model George Lazenby nam het 007-stokje over.

On Her Majesty's Secret Service

MI6-baas M stuurt James Bond (Lazenby dus) naar de Zwitserse Alpen. Spectre-baas Blofeld (Telly Savalas) runt daar een onderzoekslaboratorium waar alleen maar bloedmooie vrouwen werken.

007 moet uitzoeken wat Blofeld met zijn lab, en die dames, van plan is. Tussen de bedrijven door heeft hij ook nog tijd om een potje te skiën en om (voor het eerst!) echt verliefd te worden, op Tracy (Diana Rigg).

Naast al het vrouwelijk schoon is er in On Her Majesty's Secret Service ook weer plek voor die andere klassieker Bond-elementen: mooie auto's, prachtige locaties en de gadgets van Q (Desmond Llewelyn).

George Lazenby

Voor George Lazenby was On Her Majesty's Secret Service niet alleen zijn eerste Bondfilm: het was überhaupt zijn eerste acteerklus. En hij kwam niet op de normale manier aan de rol.

Strak in het pak en met een Sean Connery-kapsel wist Lazenby een gesprek met producenten Albert R. Broccoli en Harry Saltzman en regisseur Peter R. Hunt te regelen. In dat gesprek loog hij dat hij uitgebreide acteerervaring had.

Toen hij een screentest mocht doen, moest Lazenby aan Hunt toegeven dat hij helemaal geen acteur was. Die reageerde laconiek: "Je hebt twee van de meest meedogenloze mannen in de filmwereld voor de gek weten te houden. Je bent wél een acteur."

Meer over