Once Upon a Time in Mexico

Stopt Antonio Banderas een staatsgreep in Once Upon a Time in Mexico?

RTL 7 - woensdag 23 november om 22:26

© http://kommunikation.rtl2.de/
Once Upon a Time in Mexico is de derde film uit de Mariachi-trilogie. Net als in het tweede deel speelt Antonio Banderas de hoofdrol.

In 1992 debuteerde regisseur Robert Rodriguez met El Mariachi. Die film maakte hij voor 7000 dollar. Drie jaar later kreeg El Mariachi een – veel duurder – vervolg: Desperado kostte 7 miljoen dollar. Naar Hollywoodmaatstaven is dat nog steeds een schijntje. Voor de afsluiter van zijn Mariachi-trilogie had Rodriguez weer meer geld te besteden: Once Upon a Time in Mexico maakte hij voor 30 miljoen.

Once Upon a Time in Mexico

Sinds de dood van zijn geliefde Carolina leidt revolverheld El Mariachi (Antonio Banderas) een teruggetrokken bestaan. Toch weet de corrupte CIA-agent Sands (Johnny Depp) hem te vinden.

Sands geeft El Mariachi in Once Upon a Time in Mexico opdracht om generaal Marquez op te sporen en om te leggenZo kan hij Carolina's dood wreken: Marquez is de man die haar destijds vermoordde.

Tegelijkertijd moet El Mariachi voor Sands uitzoeken waarom Marquez samenwerkt met drugsbaron Barillo (Willem Dafoe). Hij ontdekt dat Barillo een staatsgreep wil plegen.

Op die manier hoopt hij de hele drugshandel in Mexico in handen te krijgen. Om dichter bij Marquez te komen, helpt El Mariachi Barillo een handje.

Johnny Depp

Toen Johnny Depp al zijn scènes had opgenomen, besloot hij op de set van Once Upon a Time in Mexico te blijven hangen. Het beviel hem daar prima.

Omdat hij er toch was, gaf regisseur Robert Rodriguez Depp nog een extra rolletje. Naast CIA-agent Sands speelt Depp ook een priester.

Om deze twee rollen goed van elkaar te onderscheiden, vulde Depp zijn priesterrol in door Marlon Brando na te doen. 

Meer over