Ondertussen aan de Hofvijver

Splinter Chabot bekijkt de renovatie van het Binnenhof

NPO 2 - vrijdag 27 mei om 20:25

© AVROTROS
Samen met Hans Wiegel en Jeltje van Nieuwenhoven kijkt Splinter Chabot in Ondertussen aan de Hofvijver hoe het gaat met de renovatie van de Eerste en Tweede Kamer. Wiegel is in het Torentje en Chabot praat met de laatste bewoners van het Binnenhof.

De renovatie van het Binnenhof is in volle gang. Na de verhuizing van de leden van de Eerste en Tweede Kamer zijn de aannemers aan de slag gegaan met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Eind 2026 moeten ze klaar zijn. In Ondertussen aan de Hofvijver neemt Splinter Chabot een paar keer per jaar een kijkje op de bouwplaats.

Jeltje van Nieuwenhoven

In de laatste aflevering gaat Splinter samen met VVD-coryfee Hans Wiegel en voormalig Tweede Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven op pad. Wiegel ziet het parlement het liefst terugkeren naar zijn voormalige locatie, de Oude Zaal, maar Van Nieuwenhoven vindt dat misplaatste nostalgie naar een tijd toen politiek nog een mannenzaak was: "Als je daar als vrouw naar de wc moest, kon je eerst een kwartier lopen voor je het eerste damestoilet tegenkwam."

Meer over