Ondertussen aan de Hofvijver

Lilian Marijnissen neemt Splinter Chabot mee naar haar oude werkkamer in Ondertussen aan de Hofvijver

NPO 2 - zaterdag 7 oktober om 20:38

© AVROTROS
Lilian Marijnissen gaat in deze aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver met Splinter Chabot terug naar het Binnenhof in renovatie, en laat haar oude werkkamer zien. Een ruimte met een grimmige geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog huisde de NSB daar.

Het is rustig op het Binnenhof, althans op politiek gebied. Hier wordt wel degelijk gewerkt, maar dan door aannemers en bouwvakkers. Splinter Chabot neemt in Ondertussen aan de Hofvijver de gelegenheid de renovatie te volgen en verhalen op te halen van een aantal hoofdrolspelers in de politieke arena.

Lilian Marijnissen

Lilian Marijnissen gaat met Chabot terug naar haar oude werkkamer. Een ruimte met een grimmige geschiedenis: in de Tweede Wereldoorlog huisde de NSB daar. De Handelingenkamer is Marijnissens favoriete plek: een indrukwekkende oude bibliotheek waar alle historische debatverslagen zijn terug te vinden.

Jaïr Ferwerda

Ook politiek journalist Jaïr Ferwerda kijkt met nostalgie naar het Binnenhof en laat onder andere de voormalige vrijdenkersruimte van de VVD zien.

Deze aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver is op 7 oktober 2023 om 20:40 uur te zien bij AVROTROS op NPO2.

Meer over