Ondertussen aan de Hofvijver

Splinter Chabot duikt in de renovatie van het Binnenhof

NPO 2 - zondag 8 januari om 19:30

© AVROTROS
Splinter Chabot volgt in Ondertussen aan de Hofvijver de ruim vijf jaar durende renovatie van het Binnenhof op de voet. De presentator geeft elk kwartaal een update over de grootscheepse verbouwing van het eeuwenoude parlementaire complex.

Na een lange aanloop ging de renovatie van het Binnenhof in 2021 dan eindelijk van start. Over de verbouwing en restauratie was veel te doen: er was discussie over de uiteenlopende plannen en de geraamde kosten liepen op tot ruim 700 miljoen euro. De renovatie moet uiteindelijk in 2026 afgerond zijn.

Splinter Chabot

Het ‘huis van de democratie’ gaat dus lange tijd op slot, maar Splinter Chabot geeft in Ondertussen aan de Hofvijver elk kwartaal een update over de grootscheepse verbouwing van het acht eeuwen oude complex. 

Chabot praat met de rijksbouwmeester, parlementariërs en andere betrokkenen over de geschiedenis en de geheimen van het Binnenhof. Zo verhoorde de Duitse bezetter gevangengenomen verzetshelden in de kamer van SGP-fractievoorlichter Menno de Bruyne. (HH)

Meer over