Ondertussen aan de Hofvijver

Caroline van der Plas neemt Splinter Chabot mee naar de plek waar haar carrière begon

NPO 2 - zaterdag 27 mei om 22:08

© AVROTROS
De verbouwing van het Binnenhof gaat twee jaar langer duren dan gepland. Splinter Chabot peilt de meningen van bezorgde omwonenden. Daarnaast geeft Caroline van der Plas een bijzondere rondleiding.

Splinter Chabot neemt in Ondertussen aan de Hofvijver de stand van zaken rond de grootschalige renovatie van het Binnenhof door.

Hugo de Jonge

Onlangs maakte minister Hugo de Jonge bekend dat de werkzaamheden twee jaar langer gaan duren dan gepland. De eerste delen van het complex zijn nu pas in 2028 klaar, zo is de verwachting. Chabot merkt dat dit nieuws bij omwonenden voor veel onrust en onzekerheid zorgt. Hij peilt de meningen tijdens een bewonersbijeenkomst en gaat langs bij Martin van de Haringkraam. Ook neemt hij een kijkje bij de recentste archeologische vondsten in het eeuwenoude gebouw.

Caroline van der Plas

Net nadat BBB-Tweede Kamerlid Caroline van der Plas haar plekje op het Binnenhof had ingenomen, moest ze het gebouw weer verlaten. Van der Plas neemt Splinter mee naar de plek waar haar carrière in het eeuwenoude gebouw begon en ze speculeren over de toekomst van Caroline op het Binnenhof. Zou zij als de renovatie klaar is in 2028 als eerste vrouwelijke minister-president terugkomen in het Torentje? 

Meer over