Ondertussen aan de Hofvijver

Splinter Chabot is terug met een nieuwe reeks Ondertussen aan de Hofvijver

NPO 2 - vrijdag 19 april om 22:18

© AVROTROS
Splinter Chabot volgt ook dit jaar de renovatie van het Binnenhof. In de eerste aflevering van Ondertussen aan de Hofvijver spreekt hij de architecten die het voormalige Hotel Central uit 1911 - onderdeel van het Tweede Kamergebouw - onder handen nemen.

Splinter Chabot brengt elk jaar enkele keren verslag uit van de verbouwing van het Binnenhof in Ondertussen aan de Hofvijver. Ditmaal spreekt hij met de architecten die op het Binnenhofterrein het voormalig Hotel Central uit 1911 - onderdeel van het Tweede Kamergebouw - onder handen nemen. Een ingrijpende klus, vertellen ze.

Binnenhofterrein

De hele renovatie loopt fiks in de papieren. Bij de start van het project in 2019 rekende het kabinet op een rekening van 475 miljoen; inmiddels staat de teller op 850 miljoen. Minister Hugo de Jonge somde de tegenvallers op: de staat van de gebouwen op het Binnenhof is slechter dan gedacht en de materiaalkosten zijn gestegen, net als arbeidsloon. Daarnaast zorgen ook de veiligheids- en duurzaamheidseisen voor een flinke prijskaart.

Wanneer is Ondertussen aan de Hofvijver op televisie te zien?

Ondertussen aan de Hofvijver is op vrijdag 19 april vanaf 22:18 uur te zien bij AVROTROS op NPO2.

Meer over