One Chance

Paul Potts heeft One Chance en gaat viral

NET 5 - maandag 25 april om 22:45

In 2007 heeft nog nooit iemand iemand van Paul Potts gehoord. Tot hij door zijn auditie in het tv-programma Britain's got talent in één klap beroemd wordt.

In 2007 wordt de mollige telefoonverkoper Paul Potts in één klap een internetsensatie. Hoe? Dankzij zijn auditie in het tv-programma Britain's got talent. In de biopic One Chance zie je het levensverhaal van Paul.

One Chance

Met zijn auditie in de talentenjacht Britain's got talent doet de verlegen Paul publiek en jury versteld staan. Hij zingt de aria 'Nessum dorma' van de Italiaanse componist Puccini.

Het YouTubefilmpje van zijn optreden gaat de hele wereld over. Zo gaat Paul viral.

One Chance laat niet alleen die auditie zien. De film vertelt het hele levensverhaal van Paul Potts.

Paul (James Corden) groeit op in een arbeidersgezin in Wales. De kleine Paul is dikker dan zijn klasgenootjes en dan houdt hij ook nog van klassieke muziek.

Reden genoeg voor zijn leeftijdsgenoten om Paul flink te pesten. Ook als hij volwassen is gaan die pesterijen door.

James Corden

Hoewel Paul nooit zangles heeft gehad, doet hij in 2007 toch mee aan de talentenjacht Britain's got talent. One Chance werkt toe naar de beroemde auditie.

Het YouTubefilmpje van Pauls optreden is inmiddels bijna 175 miljoen keer bekeken.

Regisseur David Frankel verweeft de echte reacties van jury en publiek met nieuwe beelden waarin hoofdrolspeler James Corden de rol van Paul Potts speelt. Potts heeft de scènes waarin James Corden moet zingen zelf ingezongen.

Meer over