Ongeschreven regels

Persoonlijke verhalen in tien minuten

NPO 2 - dinsdag 29 november om 23:13

© VPRO
In de documentaireserie Ongeschreven Regels, bestaande uit vier korte docu's, vertellen jonge filmmakers hun persoonlijk verhaal over ongeschreven regels. Regisseur Esmée van Loon trapt af. Waarom moeten homoseksuelen 'uit de kast' komen en voor wie?

Ongeschreven Regels is een serie korte, persoonlijke verhalen verteld en gemaakt door jonge getalenteerde filmmakers. De eerste documentaire uit deze reeks is van regisseur Esmée van Loon (1996).

Esmée van Loon

Van Loon verbaast zich over het feit dat men alleen van homoseksuele mensen verwacht 'uit de kast' te komen en dat die ongeschreven regel niet voor hetero's geldt. Met haar film Coming In bevraagt ze anderen over het overgangsritueel dat het uit de kast komen zou zijn en voor wie en waarom men dat doet.

Ongeschreven Regels

In de komende documentaires in deze serie belichten andere jonge filmmakers in 10 à 15 minuten thema's als 'Waarom schaam ik me voor mijn gehoorapparaat?', 'Waarom durf ik me online niet uit te spreken?' en 'Hoe gedraag je je op donkere plekken op straat?'

Meer over